office@goodnews.com
tel.666 777 666

foto1

Muhtarlık

foto1

Ücretsiz Yaşlı Bakımevi

foto1

Ücretsiz Aşevi

foto1

Cami Derneği

foto1

Ücretsiz Çamaşırhane



Muhtarlık

Sakarya mahallesi muhtarı Nusret AYDIN görevi aldığı günden itibaren, mahallesi için bir çok güçlüğe göğüs gererek pek çok projeye imza atmıştır.

Devamını Oku

Aşevi

Aşevi

Devamını Oku

Yaşlı Bakımevi

Yaşlı Bakımevi

Devamını Oku

Cami Derneği

Cami Derneği

Devamını Oku

Ziyaret Sayacı

Bugün 30

Dün 57

Bu Hafta 87

Bu Ay 1142

Tümü 64886



Kurban ibadeti kul ile Allah arasındaki yakınlığı sağlar. Allah’a yakın olan insanlara da yakın olur. Bu yakınlık insanın içinde yaşadığı toplumun haklarına saygılı davranmayı, karşılıklı hakları gözetmeyi ve yardımlaşmayı gerektirir.

Aynı zamanda bu ibadet toplumun fertleri arasındaki dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kalkmasına, sevgi ve saygı çerçevesinde kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun kuvvetlenmesine de katkı sağlar. Çünkü kesilen kurbanın etinden komşular, akrabalar, fakirler ve muhtaçlar da faydalanırlar. Böylece kurban kesenlerle kesemeyenler arasında bir yakınlaşma ve samimi bir ilgi ile karşılıklı sevgi ve saygı oluşuverir. Allah Teâlâ çeşitli hikmetler sebebi ile bütün insanları maddi ve manevi imkânlar bakımından aynı seviyede yaratmamıştır. Öyleleri var ki on iki ay gelir geçer de çocuklarına yedirecek bir parça et bulamazlar. Kurban bayramı bu müslüman kardeşlerimiz için ne mutlu bir bayram, çoluk çocukları için de ne sevindirici bir gündür. Ayrıca kurbanların derileri de bağışlanmış olduğu çeşitli hayır kurumları vasıtasıyla nice dertlere derman oluyor. Bu gibi durumlar göz önüne getirildiğinde, kurbanın dolaylı olarak ne gibi yerlere ve ne derece hayrı dokunduğunu daha yakinen gözlemlemek mümkündür. Dikkat edilirse, bütün bunların sebeplerinde yardım etmek, korumak, kollamak, güçlendirmek, birilerinin ihtiyacını karşılamak gibi insani ve sosyal boyutlarının olduğu açıkça görülmektedir.

İslâm dini, fertler arasında kardeşlik bağının korunmasından ve bunun güçlü bir şekilde devam ettirilmesinden bizleri sorumlu tutmuştur. Bu bakımdan kurban kesmek Cenab-ı Hakk’ın rızasına ermenin, halkın gönlünde yer tutmanın ve sosyal dayanışmayı sağlamanın önemli bir yoludur. Kur’an-ı Kerim’de de: “ Onların ne etleri ne kanları Allah’a ulaşır. Fakat O’na sadece sizin takvanız ulaşır.”( Hac 22/37) buyrularak bu gerçek ortaya konmaktadır.

Kurban, zengine Allah’ın rızası uğrunda malını fakirlerle paylaşmanın, yardımlaşmanın zevk ve alışkanlığını verirken aynı zamanda onu cimrilik hastalığından, dünya malına aşırı tutkunluktan kurtarır. Kendisine verdiği nimetlerden dolayı Allah’a karşı olan şükür borcunu da ifa etmiş olur. Fakiri de, dünya nimetlerinin yeryüzündeki dağılımı konusunda içine düşmüş olduğu karamsarlık ve düşmanlık duygularından kurtarır. Kendisini toplumun bir üyesi olarak hissetmesini sağlar ve onu da Allah’a karşı şükreden bir kul haline getirir.

Diğer taraftan toplumun tamamını kucaklayarak potansiyel bir güç kaynağı oluşturan kurban; toplumda ekonomik anlamda bir canlılığın oluşmasını da sağlar. Örneğin, besiciliği teşvik eder, işsizlere iş sahası açar, pazarlara hareketlilik getirir, kurban satan fakirlerin ve orta hallilerin ekonomik durumlarının iyileşmesine neden olur. Kısaca kurban ibadetinin ifası sayesinde, kurbanlık hayvanları yetiştirenler, alanlar, satanlar, nakliyesini ve kesim işini yapanlar, derisini alıp satanlar, kasaplar, yem tüccarları ve benzeri birçok insan bu vesile ile para kazanarak geçimini temin etme imkânı bulmaktadır.

Yüce Allah’a karşı engin bir ibadet duygusunu bizlere kazandıran, fert ve toplum hayatı açısından da çok çeşitli işlevleri olan kurban ibadeti, kendisinden hedeflenen insani ve sosyal manalar özümsenerek ifa edilmelidir ki; arzu edilen kardeşlik toplumu oluşabilsin.

Namaz Saatleri

Döviz

Hava Durumu

BURSA

Sakarya Mahallesinin Sesi Radyosu